Monarchia Rétesház
Siker a Sisi Baráti Kör előadássorozata

Siker a Sisi Baráti Kör előadássorozata

Óriási érdeklődés kísérte a Sisi baráti kör első, gödöllői híres hölgyekről szóló előadását, amit március 10-én tartottak a Királyi Váróban.
A rendezvénysorozat nyitóeseményén elsőként két olyan hölgyről esett szó, akiknek gödöllői kötődése kevésbé ismert: Cillei Borbála magyar királynéról, akinek birtokba adományozta férje, Zsigmond király a gödöllői területet, valamint az Arany János jóvoltából Rozgonyi Cicelleként ismert Rozgonyi Istvánné Szentgyörgyi Cecíliáról esett szó, aki 1528-ban, Galambócnál, a törökkel vívott csatában megmentette az előbb említett Zsigmond király életét. 
 
A történelmi kalandozást követően a három öreghegyi színésznőről, Blaha Lujzáról, Hegyesi Mariról és Ligeti Juliskáról hallhattak az érdeklődők, akik egy különleges csemegét is megkóstolhattak: Köntös Sándor, a Monarchia Kávézó vezetője ugyanis elkészítette Blaha Lujza, eredeti recept szerinti tortáját, ami a vártnál jóval nagyobb sikert aratott. Jó hír az ínyenceknek, hogy torta más alkalmakkor is kapható lesz a kávézóban.
 
Vissza