Monarchia Rétesház
Vendéglátásra és ajándéknak Segítség karácsonyra

Vendéglátásra és ajándéknak Segítség karácsonyra

A karácsony közeledtével nem csak a megfelelő ajándékok kiválasztása okoz jelentős fejtörést, hanem az is, mi kerüljön az ünnepi asztalra. Ma már mind a hagyományokat követőknek, mind a különlegességeket kedvelőknek széles paletta áll rendelkezésére.
A gödöllőiek a városi kínálatban sok segítséget kaphatnak, a főtéren megrendezett adventi vásárból a karácsonyfa alá kerülhetnek szép dolgok, de városunkban könnyen talál segítséget az is, akinek az ünnepi lakoma elkészítésével akad gondja.  A legtöbben a bejgli elkészítését bízzák szívesen másra – tudtuk meg Köntös Sándortól, a Monarchia Rétesház vezetőjétől. Mint mondta, ez iránt van a legnagyobb kereslet, de valamennyi hagyományos karácsonyi süteményre van igény. 
 
Az általuk az elmúlt években bevezetett mézeskalács házak és templomok is nagy népszerűségnek örvendenek, ezeket inkább ajándékba viszik, hasonlóan a különböző mézeskalács formákhoz. A Rétesház idei kínálatának egyik új slágere az Erzsébet és a Ferenc József doboz: a szépen összeállított ajándéknak való nem csak a szemet gyönyörködteti, hanem a hagyományos karácsonyi ízeket is felvonultatja. 
 
Széles karácsonyi kínálattal várja az érdeklődőket a Solier is. Az étterem és cukrászda igazi különlegességekkel készült a karácsonyra: erre az alkalomra adventi narancstortát, valamint többféle bejglit kínálnak, a hagyományos diós és mákos mellett többek között diós-fügés, és aszaltszilvás-diósat is választhatnak a vásárlók. Mint azt Szoljár Csaba, a cukrászat és az étterem vezetője elmondta, a szentestei előkészületeket megkönnyítendő otthonra is rendelhető karácsonyi menüvel kedveskedik a háziasszonyoknak a Solier. Ebben a többféle hal és pulyka étel mellett töltött káposztát és mákos gubát is kínálnak, így mindenki megtalálja a maga ízlésvilágának megfelelő ünnepi ételt.
 
Vissza